Τα βερίκοκα αρχίζουν να λιγοστεύουν. Θα τα βρεις τώρα στην καλύτερη τιμή για να μπορέσεις να κάνεις μαρμελάδα με ώριμα φρουτάκια για το πρωινό σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό βερίκοκα
 - 1 κιλό ζάχαρη
 - Το χυμό από 1 λεμόνι
 - 1 σφηνάκι αμαρέτο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα βερίκοκα και αφαίρεσε το κουκούτσι
 - Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα με παχιά βάση μαζί με τη ζάχαρη και το αμαρέτο. Σκέπασε και άφησε όλο το βράδι στο ψυγείο
 - Βάλε στη φωτιά την επόμενη μέρα να πάρει βράση σε μέτρια θερμοκρασία
 - Η μαρμελάδα σου θα είναι έτοιμη όταν στέκεται στο πίσω της κουτάλας. Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού και συνέχισε το βράσιμο για 2-3 λεπτά
 - Βάλε σε αποστειρωμένα βαζάκια και κράτησε στο ντουλάπι σου
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ