Μια ιδιαίτερη συνταγή με μεξικανικές επιρροές.
Θερμίδες: 289/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. γλυκού λάδι
 - 1φλ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 - 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
 - 1+1/3φλ. ζωμός λαχανικών
 - 1φλ. καλαμπόκι
 - 2/3φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
 - 2/3φλ. ρεβίθια βρασμένα
 - 1/2φλ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
 - 1/2φλ. βρώσιμη γύρη
 - 1/2κ. γλυκού κύμινο
 - 1/4κ. γλυκού αλάτι
 - Λίγο πιπέρι
 - 1φλ. κινόα άψητη
 - Κόλιανδρο για γαρνίρισμα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170ºC.
 - Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι.
 - Πρόσθεσε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
 - Στο τηγάνι, πρόσθεσε το ζωμό, το καλαμπόκι, τη σάλτσα, τα ρεβίθια, τα μαύρα φασόλια, τη γύρη, το κύμινο, το αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
 - Ρίξε και την κινόα, ανακάτεψε καλά και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
 - Μόλις πάρουν μια βράση, βάλε το τηγάνι στο φούρνο.
 - Ψήσε το φαγητό για 40-45 λεπτά.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ