Μελομακάρονα Light

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα μελομακάρονα είναι το χριστουγεννιάτικο γλυκό που αγαπάς πιο πολύ; Βρήκαμε μια συνταγή που θα σε βοηθήσει να τα απολάυσεις με λιγότερες θερμίδες.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
  • 2 κ.σ baking powder ή μαγειρική σόδα
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • Κανέλα και γαρύφαλλο
  • Υλικά για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 °C.
  • Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι.
  • Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.
  • Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα για περίπου λεπτά.

Tip


Read More

And More