Το Μενού της Εβδομάδας: The leftovers edition

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Μπορεί τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να πέρασαν και τα Θεοφάνεια να ήταν ο τελευταίος γιορτινός σταθμός, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλες οι εορταστικές προμήθειες του ψυγείου έχουν τελειώσει! Καθώς, λοιπόν, ξεκρεμάμε και τα τελευταία στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με όλα αυτά τα… απομεινάρια από τα festive τραπέζια μας! Να, λοιπόν, πώς θα καταφέρουμε να τα αξιοποιήσουμε και για τις επόμενες ημέρες!

Το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα που ψήσαμε μπορούν να μετατραπούν σε τάρτες και πίτες! Όλα εκείνα τα τυριά που έμειναν από τα “πλούσια” πλατό μας είναι κρίμα να πάνε… χαμένα! Αλλά και τόσα γλυκά! Ε, υπερβάλαμε λιγάκι φέτος και τώρα έχουν απομείνει άπειρα μελομακάρονα και κουραμπιέδες! Και να μην θυμηθώ όλα εκείνα τα ζαρζαβατικά που αγοράσαμε, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε!

Για όλα αυτά, λοιπόν, το σημερινό μενού της εβδομάδας είναι αφιερωμένο στα… περισσεύματα! Σε όλα εκείνα που έμειναν από τα γιορτινά δείπνα και τώρα μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε εντελώς διαφορετικά φαγητά! Ας καλέσουμε, λοιπόν, μερικούς φίλους για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα καλούδια των γιορτών!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ- ΜΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ: Κις λορέν με ξεψαχνισμένο ψητό κοτόπουλο

ΤΡΙΤΗ: Πράσινη σαλάτα με γέμιση γαλοπούλας

ΤΕΤΑΡΤΗ: Sandwich με κρέας που περίσσεψε από το ρεβεγιόν

ΠΕΜΠΤΗ: Ψωμί γεμιστό με τυριά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μωσαϊκό (κορμός) σοκολάτας με κουραμπιέδες

ΣΑΒΒΑΤΟ: Βελουτέ σούπα πράσου με όσα λαχανικά δεν χρησιμοποίησες

 

ΚΥΡΙΑΚΗ: Cheesecake μελιού με μελομακάρονα

Read More

And More