Μηλόπιτα με κανέλα και ξηρούς καρπούς

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχεις μήλα που είναι έτοιμα να χαλάσουν; Θες κάτι γλυκό αλλά δεν θες να χαλάσεις τη δίαιτά σου; Αυτή η μηλόπιτα είναι η συνταγή που ψάχνεις!
Θερμίδες: 222/ μερίδα

Συστατικά

  • 8 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8φλ. βρώμη
  • 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • 1 μικρό μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Λίγα καρύδια
  • Λίγα αμύγδαλα
  • Λίγες σταφίδες
  • Λίγο γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 140°C.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί με 22 εκατοστά περίμετρο.
  • Πρόσθεσε στο εσωτερικό του λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρώς τα ασπράδια, το γάλα, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ κοσκίνισε το αλεύρι ολικής και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσε τις νιφάδες βρώμης.
  • Πρόσθεσε σταδιακά τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά συστατικά.
  • Ρίξε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες μέσα στη ζύμη και ανακάτεψε ελαφρά.
  • Μετέφερε τη ζύμη στο ταψάκι και άπλωσέ την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Πρόσθεσε από πάνω τις φέτες μήλου και πίεσέ τες ελαφρώς με το δάχτυλο.
  • Ψήσε την πίτα για 20-25 λεπτά.
  • Άφησε την πίτα να κρυώσει και κόψε σε 6 κομμάτια.
  • Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 1 κομμάτι και σέρβιρε από πάνω ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164