Μίνι πιτσάκια με ψητά ντοματίνια και ζουμερά μανιτάρια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ατομικά πιτσάκια ψημένα στο τηγάνι με σάλτσα ντομάτας, τυριά, ψητά ντοματίνια και μανιτάρια φούρνου

Συστατικά

  • 500 gr ντοματίνια
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 500 gr μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • ½ φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • ⅓ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ταψί άπλωσε στη μία πλευρά τα ντοματίνια με μία κουταλιά λάδι και στην άλλη πλευρά τα μανιτάρια με δύο κουταλιές λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε τα λαχανικά και ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  • Κόψε το ζυμάρι σε 10 ίσα μέρη, πλάσε σε μπαλάκια και άνοιξέ τα σε κύκλους με πάχος περίπου ένα εκατοστό.
  • Με ένα πινέλο άλειψε τα ζυμαράκια με λάδι και ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψήσε τα ζυμάρια για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά και μετάφερέ τα σε ένα ταψί.
  • Μοίρασε στα ζυμάρια τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ψήσε για περίπου εννιά λεπτά.
  • Μοίρασε και τα λαχανικά, το βασιλικό και το μπούκοβο και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Read More

And More