Μοσχαράκι με μήλα και ρύζι

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμο ρύζι αρωματισμένο με κάρυ και τρυφερό μοσχαράκι με μήλα… συνταγή της Ιωάννας Τσολομύτη.

Συστατικά

  • 2 Κιλά μοσχάρι
  • 8 κιλά ξυνόμηλα
  • 1 σέληνο
  • 3 κουταλιές σούπας κάρυ
  • 1 πρέζα κανέλλα , αλάτι ,πιπέρι
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια πολτό
  • ζωμό κοτόπουλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε, το σoτάρουμε καλά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σέλινο.
  • Συμπλήρωσε το ζωμό κοτόπουλου, το κάρυ και νερό και βράσε για μια ώρα.
  • Πρίν βγάλεις το κρέας ρίξε την κανέλλα και σούρωσε από τη σάλτσα
  • Βάλε στη σάλτσα τα μήλα κομμένα σε χοντρούς κύβους βράσε για 10 λεπτά – δέσε τη τη σάλτσα με 2 κουταλιές αλεύρι για να γίνει παχύρευστη
  • Βράσε το ρύζι σε άλλο σκεύος και  στη συνέχεια πρόσθεσέ στο ζωμό κοτόπουλο, το κάρυ,  και το φρέσκο βούτυρο. Αλατοπιπέρωσε

Tip


Read More

And More