Τα γουοκ θα πάρουνε φωτιά και ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό μοσχάρι θα είναι στο πιάτο σε λίγα λεπτά. Δια χειρός Master Chef Γιάννη Λουκάκου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το μοσχαράκι – 400 γρ μοσχάρι φιλέτο ζουλιέν
 - 80 γρ ηλιέλαιο
 - 5 γρ κορν φλάουρ
 - 100 γρ κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
 - 50 γρ τζίντζερ, ψιλοκομμένο
 - 50 γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 100 γρ κρεμμύδι, λεπτές φέτες
 - 50 γρ πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
 - 50 γρ πιπεριές κίτρινες ζουλιέν
 - 50 γρ μπρόκολο, ελαφρά βρασμένο
 - 50 γρ μανιτάρια, λεπτές φέτες
 - 50 γρ φασολάκι μπιζέλι (snow peas)
 - 150 γρ σάλτσα σόγια
 - Υλικά για τη σάλτσα σόγια – 100 γρ μέλι
 - 40 γρ σκόρδο
 - 300 γρ νερό
 - 50 γρ ξύδι ρυζιού
 - 200 γρ σόγια
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (wok κατά προτίμηση) σε πολύ δυνατή φωτιά.
 - Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο στο μοσχάρι ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ και ξανανακατεύουμε.
 - Τοποθετούμε στο τηγάνι σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αποσύρουμε.
 - Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν έντονα.
 - Προσθέτουμε κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
 - Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα φασολάκια στο τέλος και σοτάρουμε για λίγα δεύτερα.
 - Προσθέτουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί πήζουμε με λίγο κόρν φλάουρ. Συνοδεύουμε με ρύζι ή noodles.
 - Τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουν για 5 λεπτά. Κρυώνουμε και διατηρούμε στη συντήρηση.
 
Tip
Πάλι έβαλς βούτυρο για να "κάψεις" τα noodles σου; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για το αποφύγεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ