Μοσχαρίσιο Φιλέτο Wellington

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

To πολυτελές εστιατόριο Βυζαντινό, που βρίσκεται μέσα στο Athens Hilton Hotel ετοίμασε μια εορταστική συνταγή μόνο για το TLIFE. Δοκίμασε να ετοιμάσεις ένα πιάτο για τις γιορτές που δεν θα μοιάζει με τα άλλα! 

Συστατικά

  • Για το φιλέτο: 305 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 55 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 80ml λικέρ βύσσινο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 4 (160 γρ.) κομμάτια μοσχαρίσιου φιλέτου
  • 5/8 (περίπου 500 γρ.) του πακέτου φύλλο σφολιάτας
  • Για τον πουρέ πατάτας: 850 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και σε κομμένες σε κύβους
  • 80ml ζεστό γάλα
  • 40g βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα βοδινού: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας σος Worcestershire
  • 1/4 του φλιτζανιού κρύο ζωμό βοδινού
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το φιλέτο: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το λικέρ βύσσινο, το βούτυρο ή την μαργαρίνη και τον μαϊντανό και σοτάρετε μέχρι το μίγμα να απορροφήσει όλα τα υγρά του
  • Αποψύξτε μερικώς το φύλλο σφολιάτας και ανοίξτε το σε λεπτά κομμάτια, έτσι ώστε να καλύψετε το κρέας σε όλες τις πλευρές του
  • Τοποθετείστε τα φιλέτα πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο (προθέρμανση στους 220°C) ξεσκέπαστα για 25 λεπτά
  • Για τον πουρέ πατάτας: Τοποθετείστε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Φέρτε τις σε σημείο βρασμού
  • Μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν πολύ
  • Στραγγίξτε καλά και περάστε τις από τον μύλο λαχανικών
  • Προσθέστε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι ο πουρές να γίνει μαλακός και αφράτος.
  • Για τη σάλτσα βοδινού: Σε μία κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να ροδίσει
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα
  • Ανακατέψτε το μίγμα με ένα σύρμα προσθέτοντας σταδιακά τον κρύο ζωμό βοδινού και μετά τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι και το πιπέρι
  • Φέρτε το σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας με το σύρμα και μετά χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα
  • Δοκιμάστε και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Tip


Read More

And More