Μους γιαουρτιού με τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δροσερή μους για τις ώρες που έχεις ανάγκη ένα γλυκάκι… Το γιαούρτι παντρεύεται τέλεια με το τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light και το αποτέλεσμα είναι βελούδινο, απολαυστικό και φυσικά ελαφρύ! Διάλεξε μία ή και τις τρεις προτάσεις σερβιρίσματος. Γιατί το παν στη ζαχαροπλαστική είναι η ποικιλία! 

150 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 βανίλιες (Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και 1 κ.γ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας που έχει πιο έντονο άρωμα και γεύση)
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light
  • 150 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • Κανέλα σε σκόνη
  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΥΣΕΩΝ: Με τριμμένο μπισκότο – 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη & 2-3 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
  • Με πούλπα ροδάκινου: 1 ροδάκινο καθαρισμένο και λιωμένο
  • Με τριμμένα αμύγδαλα: 100 γρ. χοντροτριμμένα αμύγδαλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα σύρμα χτύπησε εντατικά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, ώσπου να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή
  • Πρόσθεσε και το τυρί κρέμα και ανακάτεψε καλά
  • Βάλε την φυτική κρέμα στο μίξερ και χτύπησε στη δυνατή σκάλα να πάρεις μια αφράτη σαντιγί
  • Με μια σπάτουλα ενσωμάτωσε την σαντιγί στο γιαούρτι, ανακατεύοντας ελαφρά από πάνω προς τα κάτω για να διατηρήσεις τον όγκο της μους
  • Άφησε στο ψυγείο την μους να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα
  • Αν θέλεις να κάνεις την γεύση τριμμένο μπισκότο, πρόσθεσε στο πρώτο βήμα μαζί με το γιαούρτι το κακάο και πασπάλισε με τριμμένο μπισκότο
  • Για το ροδάκινο, απλά ανάμειξε την πούλπα ροδάκινου μαζί με το τυρί κρέμα πριν ενσωματώσεις τη σαντιγί
  • Τέλος αν θέλεις να ετοιμάσεις τα αμύγδαλά, απλά πρόσθεσέ τα πριν αφήσεις τη μους στο ψυγείο να κρυώσει
  • Σέρβιρε με κανέλα σε σκόνη

Tip

Η μους δένει εκπληκτικά με τα περισσότερα φρούτα! Κόψε σε κομματάκια και σέρβιρε...

Read More

And More