Mousse τεκίλα φράουλα

6 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βελούδινη, δροσερή μους με φρέσκες φράουλες, γιαούρτι και μια ιδέα από τεκίλα για να δώσεις την αίσθηση cocktail μαργαρίτας φράουλα! Ένα επιδόρπιο που μπορεί να συμπληρώσει τη δίαιτά σου αφού γίνεται με φρέσκα φρούτα και έχει λίγες θερμίδες.

Θερμίδες 280

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια ολόκληρες φράουλες καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κ.σ. βραστό νερό
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 1/4 του φλιτζανιού τεκίλα
  • 1 κ.σ.  triple sec ή λικέρ εσπεριδοειδών
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις φράουλες στο μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας πολτός
  • Ρίξε τον πολτό φράουλας σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη
  • Σκέπασε και άφησε να σταθεί για μισή ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα
  • Ανακάτεψε το βραστό νερό με τη ζελατίνη και άφησε να σταθεί για 5 λεπτά, ώστε να λιώσει η ζελατίνη
  • Πρόσθεσε στο νερό την τεκίλα και τo triple sec ανακατεύοντας καλά
  • Πρόσθεσε τη ζελατίνη στο μείγμα της φράουλας ανακάτεψε, σκέπασε και άφησε να κρυώσει στο ψυγείο για 10 λεπτά
  • Στο τέλος πρόσθεσε το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά
  • Μοίσασε σε 5 ποτήρια μαργαρίτας και άφησε στο ψυγείο σκεπασμένα για 3-4 ώρες να πήξει η mousse καλά

Tip

Ζελατίνη για βελούδινες μους! Πώς να τη χρησιμοποιήσεις; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More