Μπιφτέκια με γέμιση ντομάτας

1
Mερίδες

Άπαχος κιμάς, καρότο και κολοκυθάκι για γλυκιά γεύση και φυτικές ίνες και μια ζουμερή ροδέλα ντομάτας στη μέση. Α, μην ξεχάσεις το τυράκι που λιώνει ανάμεσα σε δύο τρυφερά στρώματα κιμά. Είναι το ελαφρύ μενού που πολλοί θα ζήλευαν να σου αρπάξουν από το πιάτο!

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 4-5 φέτες άπαχο κίτρινο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τον κιμά σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα λαχανικά σου – πλην της ντομάτας – το ψωμί και τα μυρωδικά
  • Ζύμωσε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένας κιμάς που δεν ξεχωρίζεις τα συστατικά του
  • Άφησε τον κιμά στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου μισή ώρα και πλάσε τα μπιφέκια
  • Άνοιξε κάθε μπιφτέκι αρκετά λεπτό και σε διπλάσιο μέγεθος από το κανονικό. Στρώσε μια ροδέλα ντομάτας και μία φέτα τυρί και σκέπασε κλείνοντας τα μέσα στο μπιφτέκι σου
  • Βάλε τα μπιφέκια στο γκριλ, με ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και ψήσε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα

Tip

Θέλεις να γίνουν πιο αφράτα τα μπιφτέκια; Το μυστικό είναι... αλκοολούχο. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More