Μπιφτέκια με κολοκυθάκια και φέτα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια πιο υγιεινή εκδοχή των κολοκυθοκεφτέδων, αλλά με πιο πλούσια γεύση.

Θερμίδες: 72/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1κ. σούπας λάδι
  • 1κ. σούπας baking powder
  • 2κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1φλ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3/4φλ. τρίμμα ψωμιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και πασπάλισε με αλάτι.
  • Άφησέ τα 20 λεπτά κι έπειτα πίεσέ τα για να αφαιρέσεις τα υγρά τους.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς και άπλωσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κολοκυθάκι, το πιπέρι, το σκόρδο, το λάδι, την baking powder, τον άνηθο, τα αυγά, τη φέτα και το τρίμμα ψωμιού.
  • Πλάσε 16 μπιφτέκια, τοποθέτησέ τα στο ταψί και ψήσε για 20 – 30 λεπτά.

Read More

And More