Μπουκιές μπρόκολο με σος μουστάρδα-μέλι

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μήπως αυτός είναι ο τρόπος να φας περισσότερα λαχανικά; Αν είναι να βάλεις λίγο από το ευεργετικό μπρόκολο στη διατροφή σου, μπορείς να… παραβλέψεις το τηγάνι! Συνόδεψε τα τραγανά σου σνακ με μια εκπλητική σος με μέλι και μουστάρδα!

110 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό λιωμένο
  • 2 κ.σ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι μπίρα lager
  • 4 φλιτζάνια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Σος μέλι/μουστάρδα για το σερβίρισμα. Για τη σος: 5 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • Πιπέρι
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τυρί τριμμένο και την μπίρα. Χτύπησε καλά το κουρκούτι να μην μείνουν σβόλοι
  • Ρίξε μέσα στο χυλό το μπρόκολο και γύρισε μέχρι να καλυφθούν καλά
  • Ζέστανε το ηλιέλαιο, χωρίς όμως να το αφήσεις να κάψει. Φρόντισε να διατηρείς τη θερμοκρασία κάτω από τους 180o (όσο αυτό είναι δυνατό) για να μην καταστρέψεις τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού
  • Αφού πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, βγάλε με τρυπητή κουτάλα και στρώσε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να βγάλουν το παραπάνω λάδι
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος. Βάλε το μέλι, τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μπολ και χτύπησε να γίνει ένα σώμα. Πασπάλισε με πιπέρι και τον δυόσμο και σέρβιρε

Tip


Read More

And More