Μπουρεκάκια με δεντρολίβανο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αφράτες μπαλίτσες γλυκοπατάτας, αρωματισμένες με δεντρολίβανο. Πανάρισέ τες σε φρυγανιά και άφησε το φούρνο να φτιάξει μια ομοιόμορφη, τραγανή κρούστα πριν τα σερβίρεις με το κρασάκι σου! 
Πηγή

Συστατικά

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 50 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντροίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 3/4 φλ. φρυγανιά
  • Αλάτι-πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε τις πατάτες μα βράσουν σε αλατισμένο νερό. Άφησε περίπου 15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν
  • Σούρωσε και ανάμειξε σε ένα μπολ, με κατσικίσιο τυρί, βούτυρο, γάλα και το μισό φλιτζάνι παρμεζάνας
  • Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και αλατοπιπέρωσε. Λιώσε τα υλικά όλα μαζί και άφησε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα 
  • Χτύπησε σε μπολ το αυγό με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σε άλλο βάλε τη φρυγανιά και λίγο αλατοπίπερο
  • Πλάσε τη ζύμη σε μπαλάκια και βύτηξε μέσα στο μείγμα του αυγού και μετά στη φρυγανιά να παναριστεί καλά
  • Άπλωσε τα μπουρεκάκια στη λαδόκολα, ράντισε με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για περίπου ένα 20 λεπτά

Tip


Read More

And More