Μπουτάκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με κρέμα μουστάρδας

Συστατικά

  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Παράλληλα, πλένεις πολύ καλά το μπουτάκια κοτόπουλου.
  • Μόλις βράσει το λάδι, προσθέτεις το κοτόπουλο από την πλευρά της πέτσας. Το ψήνεις για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρεις το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Στο λάδι του τηγανιού. σοτάρεις το κρεμμύδι.
  • Προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου και τις κουταλιές μουστάρδας.
  • Μόλις ψηθεί το μείγμα, βάζεις ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι αυτή τη φορά από την απέναντι πλευρά.
  • Το αφήνεις για δύο λεπτά και σβήνεις το μάτι.
  • Μεταφέρεις το τηγάνι στο φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά.
  • Βγάζεις το κοτόπουλο από το φούρνο και ρίχνεις μαϊντανό. Αλατίζεις και πιπερώνεις.

Read More

And More