Μπρουσκέτα σολομού με μυρωδικά

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια πιο υγιεινή εκδοχή της μπρουσκέτας που θα σε ενθουσιάσει.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • Για το σολομό:
  • 4 φιλέτα σολομού (170γρ. το καθένα)
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1/4φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1κ. γλυκού βαλσάμικο ξύδι
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2κ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό αβοκάντο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Συνδύασε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και άφησέ το για 5 λεπτά.
  • Τοποθέτησε τις ντομάτες στο μπολ με το κρεμμύδι και πρόσθεσε το σκόρδο, το βασιλικό και αλατοπίπερο.
  • Άφησέ το στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Πασπάλισε τις σχάρες του φούρνου με σπρέι μαγειρικής και προθέρμανε το φούρνο.
  • Πασπάλισε τα φιλέτα σολομού με αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήσε το σολομό.
  • Όταν είναι έτοιμος πρόσθεσε από πάνω το μείγμα λαχανικών που είχες στο μπολ και το αβοκάντο.

Read More

And More