Μπρουσκέτες με μανιτάρια και ξύδι βαλσάμικο

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει τα μανιτάρια με το βαλσάμικο σαν συνοδευτικό ή σαν μεζέ σε κάποιο τραπέζι. Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως να τη συνδυάσεις με ένα τραγανό ψωμάκι; Δες εδώ αυτή τη light συνταγή.
Θερμίδες: 215/ μερίδα

Συστατικά

  • 400γρ. μανιτάρια
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ. σούπας θυμάρι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδου
  • Αλατοπίπερο για τη γεύση
  • 4 λεπτές φέτες ψωμί

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε δυνατή ένταση ζέστανε το λάδι μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Κόψε τα μανιτάρια.
  • Σόταρέ τα στο λάδι για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το βαλσάμικο για άφησέ τα για 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφαίρεσε από την ένταση το τηγάνι.
  • Ψήσε λίγο το ψωμί στο φούρνο.
  • Αφαίρεσέ το από το φούρνο και τρίψε το με το σκόρδο.
  • Χώρισε το ψωμί σε 2 πιάτα και κάλυψέ τα ομοιόμορφα με τα μανιτάρια.
  • Σε κάθε μερίδα αντιστοιχούν 2 φετές ψωμί.

Tip


Read More

And More