Νηστίσιμο burger με σος από ταχίνι

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλλακτική συνταγή για υγιεινό και vegan fast food.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 3κ. σούπας ξίδι
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού σουσάμι
  • 4κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4κ. σούπας ταχίνι
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι
  • 1+1/3φλ. φακές, βρασμένες
  • 1/2φλ. καρότο, τριμμένο
  • 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 3κ. σούπας γιαούρτι 2%
  • 2κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 2κ. γλυκού νερό
  • 4 ψωμάκια για burger ολικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Συνδύασε το λάχανο, το ξύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ και άφησέ τα για 1 λεπτά.
  • Πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, και σόταρε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  • Τοποθέτησε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, το κύμινο, το πιπέρι και τις φακές, και πάτησε το κουμπί 4 έως 5 φορές.
  • Σε ένα μπολ συνδύασε το μαγειρεμένο κρεμμύδι, το μείγμα με τις φακές, το καρότο και το κόλιανδρο και πλάσε 4 μπιφτέκια.
  • Ζέστανε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, και ψήσε τα μπιφτέκια (περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά)
  • Συνδύασε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το νερό σε ένα μπολ.
  • Βάλε μια στρώση από το dressing στον πάτο από κάθε ψωμάκι, πρόσθεσε από πάνω το μπιφτέκι, από πάνω το λάχανο και τέλος βάλε το τελευταίο ψωμάκι στο οποίο θα απλώσεις λίγο dressing.

Read More

And More