Νόστιμα πατατάκια από κολοκύθα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κάτι διαφορετικό, για αυτό το ΣΚ!

Συστατικά

  • 1/2 κολοκύθα γλυκιά
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ξεφλουδίζεις τις κολοκύθες και τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Παίρνεις έναν κόφτη, χρησιμοποιείς τη λεπτότερη ρύθμιση και κόβεις λεπτές φέτες κολοκύθας. Πρόσεξε τα πατατάκια σου να έχουν σχήμα δύο φορές μεγαλύτερο από αυτό που επιθυμείς, γιατί η κολοκύθα στο φούρνο “μαζεύει”.
  • Τοποθετείς τα πατατάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα αφήνεις για 5 λεπτά μέσα στο φούρνο.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More