Ντόνατ στο φούρνο με ζάχαρη άχνη

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια light επιλογή που μπορείς να απολαύσεις κάθε ώρα της ημέρας.

Θερμίδες: 164/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1+1/2κ. γλυκού baking powder
  • 1/2κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3κ. σούπας βούτυρο καρύδας, λιωμένο
  • 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2φλ. γάλα καρύδας
  • 1/4φλ. μαρμελάδα μήλου
  • 1/2φλ. ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λίπανε με λίγο ελαιόλαδο 10 θήκες για ντόνατ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαρμελάδα μήλου και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακάτεψε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την baking powder, τη σόδα την κανέλα και το αλάτι.
  • Σταδιακά ρίξε το μείγμα αλευριού στο μείγμα με το γάλα και ανακάτευε καλά.
  • Μοίρασε τη ζύμη στις 10 θήκες και ψήσε για 10 λεπτά.
  • Όταν τα βγάλεις από το φούρνο άφησέ τα να κρυώσουν για 15 λεπτά κι έπειτα πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.

Read More

And More