Nuggets ρεβιθιού ψημένα στο φούρνο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Οι ρεβιθοκεφτέδες στην πιο απλή και υγιεινή εκδοχή τους

Συστατικά

  • 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/2 φλ. βρώμη
  • 400 gr βραστά ρεβίθια
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε το τρίμμα ψωμιού σε ένα ταψί και ψήσε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Μετάφερε το τρίμμα σε ένα μπολ, άφησέ το να κρυώσει και άπλωσε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάλε τη βρώμη στο μπλέντερ, άλεσέ τη μέχρι να γίνει πούδρα και μετάφερέ τη σε ένα μπολ.
  • Αφού βράσεις και σουρώσεις τα ρεβίθια, διατήρησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
  • Βάλε τα ρεβίθια στο μπλέντερ με το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν crumbles.
  • Ρίξε το βραστό νερό αφού κρυώσει μαζί με μισό φλιτζάνι βρώμη στο μπλέντερ και χτύπησε το μείγμα μέχρι να γίνει σαν ζυμάρι.
  • Χώρισε το μείγμα σε 12 ίσες ποσότητες και σχημάτισε με τα χέρια σου 12 nuggets.
  • Πέρασε κάθε nugget από το τρίμμα ψωμιού και τοποθέτησέ τα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε για 15 με 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά με την αγαπημένη σου σος.

Read More

And More