Ο έρωτας περνάει από το στομάχι! 5 συνταγές για να τον κερδίσεις

Κάτι αφροδισιακό για ένα πρώτο ραντεβού. Κάτι εξωτικό για μια επέτειο. Κάτι πικάντικο για να διατηρήσεις τη φλόγα αναμμένη. Κάτι ιδιαίτερο για να εντυπωσιάσεις. Κάτι αξεπέραστο για να επιδείξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες. Κάτι νοστιμότατο για την επίκληση στο συναίσθημα. Κάτι αξέχαστο για τη διαχρονικότητα. Όπως και να ‘χει, είναι δεδομένο πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Και ακόμα πιο δεδομένο ότι τα ζυμαρικά είναι έρωτας. So, do the maths! 

Άσε τα ζυμαρικά να τον ξετρελάνουν…
1. Αν το καλοσκεφτείς, είναι το πιο safe πιάτο που μπορείς να επιλέξεις, γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τους αντισταθεί.

2. Δεν χρειάζεται να παίρνεις “άριστα” στη μαγειρική, για να μπορείς να τα ετοιμάσεις εύκολα, γρήγορα και νόστιμα.

3. Μπορείς να τα συνδυάσεις με οτιδήποτε άλλο επιθυμείς και να “γαργαλίσεις” τον ουρανίσκου του αγοριού που σου αρέσει: θαλασσινά, που όχι μόνο είναι αφροδισιακά, αλλά ξεδιπλώνουν τη φαντασία και τον μελλοντικό σου σύντροφο. Καραμελωμένα φρούτα και λαχανικά που θα δώσουν στο βράδυ σου τη γλύκα που χρειάζεται. Πικάντικα μπαχαρικά, που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία του σώματος και θα ανάψουν τη φλόγα του πάθους σας. Λίγο κάρυ για νοητά ταξίδια του μυαλού σε μέρη που θα μπορούσατε να κάνετε μαζί διακοπές. Ακόμα και λίγο κοτοπουλάκι, που είναι κλασικό, αγαπημένο και με τα ζυμαρικά συνδυασμένο πλήρως επιτυχημένο για τον στόχο σου. Α, και λίγο λεμονάκι για την απαραίτητη οξύτητα. 

Όταν τα MISKO εξασφαλίζουν την επιτυχία του δείπνου…
Φτιαγμένα από εξαιρετικές πρώτες ύλες και το καλύτερο σιτάρι, τα ζυμαρικά, που γνωρίζεις πολύ καλά, είναι ο σύμμαχος που χρειάζεσαι για να στεφθεί το ραντεβού σου με… επιτυχία. Εκτός από την κλασική εκδοχή, δείξε την προτίμηση σου και στη Χρυσή Σειρά της MISKO και άφησε την να κατακτήσει την καλύτερη θέση στην καρδιά του. Είναι το Μοναδικό Ελληνικό Ζυμαρικό από μονοποικιλιακό σιτάρι, με μοναδική γεύση και υφή, χρυσοκίτρινο -και άκρως εντυπωσιακό- χρώμα, αλλά και ένα άκρως υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών. Η γεύση και το χρώμα του θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο… Τι θα έλεγες, λοιπόν, για μία ζεστή ματσάτα, μία χορταστική παέγια με μύδια και μία πιο spicy μακαρονάδα; Τι άλλο μπορείς να του ετοιμάσεις για να τον κερδίσεις; Πάρε μερικές ιδέες…

Μακαρονάδα με μπλε τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια

 

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
  • 3 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 150 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνεις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνεις, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για περίπου 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά. Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζεις σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις 35 γρ. αλάτι και ρίχνεις τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύεις με με μια πιρούνα και αφήνεις να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ραντίζεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνεις στην άκρη.
  • Βγάζεις τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια από την άλλη κατσαρόλα σε ένα πιάτο, ανεβάζεις λίγο τη φωτιά και ρίχνεις το μπλε τυρί μαζί με το νερό που κράτησες από τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύεις ζωηρά με κουτάλα το τυρί να χυλώσει με το νερό και να σχηματίσει πηχτή σάλτσα.
  • Προσθέτεις τα ζυμαρικά, ανακατεύεις απαλά και αποσύρεις από τη φωτιά.
  • Σερβίρεις τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνίροντας τα με τα υπόλοιπα καραμελωμένα κρεμμύδια.

 

Παέγια με κοτόπουλο και θαλασσινά

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. σαφράν σε κλωστούλες
  • 1.500 καυτό ζωμό κοτόπουλου
  • 12 γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος
  • 500 γρ. μύδια με μισό κέλυφος κατ/να
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια σε τέταρτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, αλατοπιπερώνεις τα κομμάτια κοτόπουλου. Ζεσταίνεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρεις το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Το μεταφέρεις σε πιάτο.
  • Σοτάρεις τις γαρίδες για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τις μεταφέρεις κι αυτές σε πιάτο.
  • Ζεσταίνεις άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις τον αρακά και σοτάρεις για 1-2 λεπτά. Αλατίζεις πολύ ελαφρά (αναλόγως πόσο αλμυρός θα είναι ο ζωμός) και ρίχνεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προσθέτεις το σκόρδο, την πάπρικα και το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σοτάρεις για άλλα 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρεις για 1 λεπτό.
  • Διαλύεις το σαφράν στον καυτό ζωμό κοτόπουλου και περιχύνεις με τον μισό το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Αφήνεις να πάρει βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και ανακατεύεις απαλά και συνεχώς για 10 λεπτά ή μέχρι να τον απορροφήσει το κριθαράκι.
  • Περιχύνεις με τον υπόλοιπο ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις απορροφήσει τη μισή περίπου δόση υγρών το κριθαράκι μετά από 3-4 λεπτά, ρίχνεις στην κατσαρόλα τα μύδια και τις γαρίδες.
  • Συνεχίζεις το απαλό ανακάτεμα για περίπου 3-4 λεπτά ακόμα και όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αποσύρεις από τη φωτιά. Πασπαλίζεις με το μαϊντανό και ανακατεύεις.
  • Σερβίρεις την Παέγια μαζί με τέταρτα λεμονιού για στύψιμο, φροντίζοντας κάθε πιάτο να έχει κοτόπουλο, γαρίδες και μύδια.

 

Πικάντικη μακαρονάδα με μύδια αχνιστά

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO
  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 400 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 60 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 1/4 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, ξεπλένεις τα μύδια πολύ καλά και τα τοποθετείς σε σουρωτήρι. Τα αφήνεις να στραγγίξουν. Εάν υπάρχουν μύδια ανοιχτά, τα αφαιρείς και τα πετάς.
  • Ζεσταίνεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το τσίλι και το μπούκοβο και σοτάρεις για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά. Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζεις σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις 35 γρ. αλάτι και ρίχνεις τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO. Ανακατεύεις με μια πιρούνα και αφήνεις να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ρίχνεις τα καθαρισμένα μύδια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Καλύπτεις με το καπάκι και αφήνεις τα μύδια να αχνίσουν και να μαγειρευτούν για περίπου 4-5 λεπτά, ανακινώντας ελαφρώς την κατσαρόλα. Αποσύρεις από τη φωτιά, ανοίγεις το καπάκι και πετάς τα μύδια που έμειναν με κλειστό κέλυφος.
  • Όταν τα ζυμαρικά βράσουν, τα σουρώνεις κρατώντας περίπου 60 ml από το νερό τους. Τα ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα στην οποία έβρασαν μαζί με το νερό τους, περιχύνεις με τη σάλτσα, τα μύδια και 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύεις απαλά.
  • Σερβίρεις αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

Κοραλάκι με κοτόπουλο, λαχανικά και κάρυ

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. Κοραλάκι MISKO
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
  • 1/2 κουνουπίδι (τις φλορέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 200-250 ml νερό
  • 120 ml γάλα καρύδας
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις για 1-2 λεπτά. Προσθέτεις τον αρακά, το κουνουπίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρεις για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το κάρυ και το κύμινο και σοτάρεις για 1 λεπτό. Περιχύνεις με 200-250 ml νερό, τόσο ώστε ίσα-ίσα να προεξέχουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να μαγειρευτεί για περίπου 15-18 λεπτά, ή μέχρι να μειωθούν σημαντικά τα υγρά στην κατσαρόλα.
  • Προς το τέλος, ρίχνεις το γάλα καρύδας και ανακατεύεις απαλά. Ρίχνουμε και τον χυμό λάιμ, αφήνεις να πάρει μια βράση και κλείνεις τη φωτιά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις τα ζυμαρικά. Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζεις σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις 35 γρ. αλάτι και ρίχνεις το Κοραλάκι MISKO. Ανακατεύεις με μια κουτάλα και αφήνεις να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα ραντίζεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύεις απαλά.
  • Σερβίρεις τα ζυμαρικά ζεστά με το κοτόπουλο και την σάλτσα του από πάνω, καθώς και λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο.

 

Σπαγγέτι με προσούτο και πορτοκάλι

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO
  • 6 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα λεπτοκομμένα
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 80 γρ. flakes παρμεζάνας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, γεμίζεις μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζεις σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτεις 35 γρ. αλάτι και ρίχνεις τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύεις με μια πιρούνα και αφήνεις να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα ραντίζεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύεις απαλά.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το προσούτο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρεις σε πιάτο.
  • Ρίχνεις άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και τα πράσα, αλατοπιπερώνοντάς τα, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτεις το χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει η σάλτσα, για 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνεις στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και το προσούτο, ανακατεύεις απαλά και αποσύρεις από τη φωτιά.
  • Σερβίρεις αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού και flakes παρμεζάνας.
  • Απολαμβάνεις!