Οδηγίες για ασφαλή χρήση των αυγών

To αυγό υπάρχει σχεδόν σε όλες τις τροφές. Για να είσαι σίγουρη πως είναι ασφαλές θα πρέπει να το βράσεις ή ψήσεις αρκετά ώστε να καταστραφούν τυχόν βακτήρια που μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του. Ένα από τα πιο επικίνδυνα είναι η Σαλμονέλα.
 
Τροφές με αυγά, όπως μαγιονέζα, σπιτικό παγωτό κτλ. Ενδέχεται να μεταφέρουν το βακτήριο επίσης. Τι πρέπει να κάνεις; Πολύ απλά να μαγειρεύεις ικανοποιητικά το αυγό.
 
Αγόρασε μόνο αυγά που φυλάσσονται στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Διατήρησέ τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις
Ακόμη κι αν θέλεις να φας ένα αυγό μελάτο, καλό θα ήταν να βράσεις το αυγό καλά, ώστε να είναι στέρεος και ο κρόκος.
Φρόντισε επίσης να ψήσεις καλά ζύμες και γλυκά που περιέχουν αυγά.

Read More

And More