Shakshuka (Αυγά με ντομάτα)

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Τα αυγά με ντομάτα τα γνωρίζεις. Πώς όμως τα φτιάχνουν στο.. Ισραήλ; Το όνομά τους, σακσούκα και είναι γρήγορα και πεντανόστιμα!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 κόκκινης πιπεριάς ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/3 κ.γλυκού πάπρικα
  • 1/3κ.γλυκού κύμινο
  • 1/3 κονσέρβας με ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • ½ κ.γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά
  • ¼ φλιτζ. φέτα
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ζέστανε σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο το λάδι σε μέτρια φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
  • Ρίξε το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες και αλατοπιπέρωσε. Άφησε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
  • Με ένα κουτάλι κάνε δύο μικρές λακούβες στη σάλτσα και ρίξε μέσα από ένα αυγό.
  • Πασπάλισε με τη φέτα και ψήσε στο φούρνο για 7 με 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
  • Πασπάλισε με μαϊντανό και σέρβιρε.

Tip

Απόλαυσε το πιάτο με συνοδεία φρεσκοψημένης πιτούλας! Επίσης μπορείς να βάλεις ένα μόνο αυγό ή περισσότερα (αυξάνοντας βέβαια την ποσότητα της ντομάτας).

And More