Συνταγή για καλοκαιρινό μπριάμ

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Οικονομικό, γευστικό, θρεπτικό και δροσερό: ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή!

Συστατικά

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα σε φέτες
  • 6 ώριμες ντομάτες, σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 800 γρ. πατάτες σε κύβους
  • 5 κολοκυθάκια, λεπτοκομμένα
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. ντοματοπολτός
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
  • 2 κουτ. της σούπας μαϊντανός
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις τις μελιτζάνες για περίπου 5 – 7 λεπτά.
  • Αφαιρείς τη μελιτζάνα από το τηγάνι και στη θέση του προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρεις μαζί για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις τη μελιτζάνα, τις πατάτες, τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, τον ντοματοπολτό, 200 ml νερό, τη ρίγανη, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και το μείγμα από το τηγάνι.
  • Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά τα υλικά και τα μεταφέρεις σε ένα ταψί.
  • Μόλις τα τοποθετήσεις, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τα μεταφέρεις σε ένα ταψί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 – 25 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις με λίγη φέτα ή ψωμί!

Read More

And More