Συνταγή για στραπατσάδα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η μέρα που ξεκινάει με μυρωδάτο καγιανά είναι σίγουρα καλοκαιρινή. Σήμερα, φτιάχνουμε μαζί το πιο θρεπτικό – και καλοκαιρινό – πρωινό. 

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μπούκοβο
  • 300 γρ. ντομάτες
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το μπούκοβο και τις ντομάτες και σοτάρεις για άλλα δύο λεπτά.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά, καλύπτεις το τηγάνι με το καπάκι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για πέντε με επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Κόβεις τα σέσκουλα χωρίς τα κλωνάρια τους και μεταφέρεις τα φύλλα σε ένα μπολ.
  • Χαμηλώνεις κι άλλο τη φωτιά στη σάλτσα και με προσοχή σπας τα αυγά μέσα στις ντομάτες και τα αλατοπιπερώνεις.
  • Καλύπτεις πάλι το τηγάνι και ψήνεις για τέσσερα με έξι λεπτά.
  • Φρυγανίζεις το ψωμί, το ραντίζεις με λίγο λάδι και τρίβεις με ξύσμα λεμονιού.
  • Ραντίζεις τα σέσκουλα με δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, λάδι και αλατοπίπερο και προσθέτεις το βασιλικό.
  • Σερβίρεις τα αυγά με τη σάλτσα, τη σαλάτα και το φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More