Ταρτ τατάν αχλάδι

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η ανάποδη τάρτα που καραμελώνει τα φρουτάκια σου και θα την ξεκινήσεις εύκολα και γρήγορα στο… τηγάνι σου. Τρυφερά αχλάδια και ζάχαρη, πάνω σε ένα τραγανό φύλλο σφολιάτας. Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες που θα κάνεις με ελάχιστα χρήματα. Αναζητήσαμε τα υλικά στο caremarket.gr και υπολογίσαμε πόσο θα σου κοστίσει.
269 θερμίδες/το κομμάτι – 1,36€ το κομμάτι

Συστατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπορεί να μπει και στο φούρνο. Χρησιμοποίησε την περίμετρο του τηγανιού για να κόψεις τη σφολιάτα στρογγυλή στο ίδιο μέγεθος.
  • Ξεφλούδισε τα αχλάδια, κόψε στη μέση και καθάρισε το κουκούτσι. Κόψε κάθε αχλάδι σε τέσσερα κομμάτια.
  • Βάλε το τηγάνι στο μάτι και πρόσθεσε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίξε και το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Πρόσθεσε τα αχλάδια, στρώνοντάς τα καλά στο τηγάνι. Τρύπησε ελαφρά το φύλλο της σφολιάτας και άπλωσέ το πάνω από τα αχλάδια σαν κουβέρτα, πιέζοντας τις άκρες να κλείσουν τα αχλάδια μέσα στη σφολιάτα. Χαμήλωσε τη φωτιά και μόλις η ζάχαρη πάρει ελαφρύ χρώμα κατέβασε το τηγάνι από το μάτι. Πρέπει να προσέξεις εδώ να μην καεί η ζάχαρη και σου αφήσει πικρή επίγευση.
  • Βάλε το τηγάνι όπως είναι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC και ψήσε για μισή ώρα με 40′ λεπτά να πάρει χρώμα η σφολιάτα. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει.
  • Αναποδογύρισε προσεκτικά σε πιατέλα να αποκαλυφθούν τα αχλάδια και σέρβιρε.

Tip

Μπορείς να στίψεις λίγο χυμό lime στο βούτρο με τη ζάχαρη για να μην καεί γρήγορα και πικρίσει.

Read More

And More