Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η ομελέτα θα σου δώσει ενέργεια και δύναμη ενώ τα λαχανικά θα σε γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.
Θερμίδες: 227

Συστατικά

  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολοκύθι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 9 μεγάλα αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κολοκύθι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το θυμάρι, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και το σκόρδο.
  • Σκέπασε και μαγείρεψε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Πρόσθεσε και την τομάτα, αφαίρεσε το καπάκι και μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.
  • Ανακάτεψε τα αυγά, το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει αφρός.
  • Ρίξε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι πάνω από τα λαχανικά, ανακατεύοντας απαλά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε 15 λεπτά.
  • Ψήσε την ομελέτα 3 λεπτά στο φούρνο και όταν είναι έτοιμη σέρβιρε σε μια πιατέλα.

Tip


Read More

And More