Ομελέτα στο φούρνο με πατατοσαλάτα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

H Νένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζει μια ομελέτα διαφορετική από τις άλλες και τη σερβίρει με δροσερή πατατοσαλάτα! Άλλη μια αφορμή να απολαύσεις αυγουλάκια από τη μαμά και το χωριό σε πιο… υγιεινή εκδοχή! 

Πηγή

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζαντιού ελαιόλαδο
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 10 αυγά
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με τα δάχτυλά μας ή με ένα πιρούνι
  • 160 γρ. γλυκιά γραβιέρα περασμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την πατατοσαλάτα: 1 κιλό πατάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν
  • Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να μπορούμε να τις πιάσουμε
  • Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα
  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη ή το θρούμπι και αλατοπίπερο
  • Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τις πατάτες
  • Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε κατά μέρος. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό πριν από το σερβίρισμα.
  • Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά
  • Σε ένα μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν λίγο (υπολογίζουμε 2 – 3 λεπτά στο μίξερ και περίπου 5 λεπτά με το σύρμα)
  • Στο μπολ με τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια ρίχνουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, τον άνηθο (ή το μάραθο) και την πάπρικα και τέλος ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το αλατοπίπερο
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 26 – 28 εκ.
  • Βάζουμε το ταψί στο προτελευταίο ράφι από κάτω και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει από πάνω, αλλά να ψηθεί καλά και από κάτω, για περίπου 25 λεπτά
  • Τη σερβίρουμε, συνοδεύοντας με την πατατοσαλάτα και φρέσκο ψωμί.

Tip


Read More

And More