Αρωματική σούπα με κουκιά, ντομάτα και ρύζι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα όσπρια σε σούπα δίνουν ένα υπέροχο δυναμωτικό γεύμα ειδικά τα κουκιά που συνήθως τα αποφεύγουμε!

Συστατικά

  • 2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.γλυκού κύμινο
  • μισή κ.γλυκού κοπανισμένο κόλιανδρο ξερό
  • 1/4 κ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια λιωμένα
  • 8 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με λιγότερο αλάτι
  • 1,5 φλιτζ. ξερά κουκιά ξεματισμένα
  • 1/4 φλιτζ. καστανό ρύζι
  • 1/4 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπα το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μίξερ να πολτοποιηθούν ελαφρά.
  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και σόταρε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μίγμα μπαχαρικών και ανακάτεψε μέχρι τα κρεμμύδια να καφετίσουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα ντοματάκια και βράσε μέχρι το μίγμα σου να είναι σαν μαρμελάδα, περίπου για 5 λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό και άφησε να πάρει βράση.
  • Πρόσθεσε τα κουκιά και χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο ώστε να σιγοβράζουν με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη, για περίπου 20 λεπτά.
  • Ρίξε το ρύζι και σιγόβρασε για άλλα 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν κουκιά και ρύζι.
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.
  • Γάρνιρε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι και φιστίκια.

Tip

Η σούπα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο αφού κρυώσει έως και 5 μέρες.

Read More

And More