Εναλλακτική “φασολάδα” με kale

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Comforting σούπα με φασόλια, kale και λαχανικά με άρωμα λαχταριστής παρμεζάνας

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κεφάλια + 3 σκελίδες σκόρδο
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 4 κλωνάρια φασκόμηλο
  • 12 κλωνάρια μαϊντανός
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 450 gr φλούδες παρμεζάνας (το σκληρό εξωτερικό κομμάτι)
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε φέτες
  • 1 ματσάκι kale
  • 1 ντοματοπελτές
  • 1,7 kg βρασμένα φασόλια
  • 1/4 φλ. ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το ένα κρεμμύδι και τα δύο κεφάλια σκόρδο αποφλοιωμένα μαζί με αλάτι για 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε και το κρασί, βράσε για πέντε λεπτά και πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου μαζί με τις φλούδες παρμεζάνας, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για δύο ώρες.
  • Πέρασε το ζωμό από ψιλό σουρωτήρι και μετάφερέ τον σε ένα μεγάλο μπολ (θα πρέπει να έχεις τέσσερα φλιτζάνια, διαφορετικά συμπλήρωσε με νερό).
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το υπόλοιπο κρεμμύδι το υπόλοιπο σκόρδο λιωμένο, το καρότο, το σέλερι και αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε και τα φύλλα του kale (χωρίς τα κλωνάρια του) ψιλοκομμένα, το ζωμό, τον ντοματοπολτό, τα φασόλια και επιπλέον αλάτι.
  • Σιγόβρασε για 15 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε το ξύδι και αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More