Φαλάφελ!

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η αραβική λιχουδιά που θα αντικαταστήσει το κρέας… Τραγανοί κεφτέδες από ρεβύθι και μπόλικο μαϊντανό! Μήπως να τα δοκιμάσεις;

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 400 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα και στραγγισμένα
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο (παράλειψέ το για να μην είναι αρτίσιμο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε 1 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι εμ το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Φρόντισε να μην καεί…
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τα ρεβύθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη) και τα μπαχαρικά σου, λιώνοντας όλα τα υλικά μαζί με πιρούνι
  • Πρόσθεσε το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Στο τέλος ρίξε στα ρεβύθια το αυγό και πλάσε το μείγμα με τα χέρια
  • Με αυτό θα μπορέσεις να πλάσεις 6 στρογγυλά κεφτεδάκια. Αν θέλεις να ψηθούν πιο γρήγορα πίεσέ τα να γίνουν πιο λεπτά
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και ψήσε τα φαλάφελ σε μέτρια φωτιά, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
  • Σέρβιρε ζεστά ή κρύα με κάποιο ντιπ, με κους κους ή σε αραβική πίτα με λαχανικά και πικάντικη σάλτσα

Tip

Κόβεις το κρεμμύδι στη μέση! Ποιο από τα δύο μέρη θα χρησιμοποιήσεις; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More