Φάβα με γαρίδες και μπέικον

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό πιάτο για τις κρύες βραδιές του χειμώνα

Συστατικά

  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. φάβα
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλ. cheddar
  • 1/2 kg γαρίδες
  • 6 φέτες μπέικον
  • 4 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα βράσει το νερό.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και τη φάβα.
  • Μόλις βράσει η φάβα και απορροφήσει όλο το νερό, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο και το cheddar.
  • Καθάρισε, πλύνε και στέγνωσε καλά τις γαρίδες.
  • Σε ένα τηγάνι βάλε το μπέικον να ψηθεί και μόλις ετοιμαστεί, βγάλ’ το και πρόσθεσε στο τηγάνι τις γαρίδες για δύο λεπτά απ’ την κάθε πλευρά.
  • Μόλις ετοιμαστούν οι γαρίδες, ξαναρίξε μέσα το μπέικον ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε για τρία λεπτά.
  • Σέρβιρε τη φάβα σε μπωλάκια και από πάνω το μείγμα με τις γαρίδες και πασπάλισέ το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip


Read More

And More