Γίγαντες με σαλάμι αέρος στο φούρνο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είσαι κι εσύ από εκείνες που δεν τρελαίνονται για τα όσπρια; Το ξέρεις όμως πως πρέπει να τα βάλεις στο τραπέζι σου για το καλό σου. Να μια πικάντικη ιδέα για να τα καταφέρεις. Ανακαλύψαμε τη λαχταριστή συνταγή και στην παρουσιάζουμε.

[Πηγή]

Συστατικά

  • 1 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σαλάμι Λευκάδος
  • ½ λίτρο τομάτες κονκασέ
  • 2 φρέσκιες τομάτες
  • 1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Moύλιασε τα φασόλια από το βράδυ, ώστε την επόμενη ημέρα να τα σουρώσεις και να τα βράσεις μαζί με ένα κρεμμύδι.
  • Ψιλόκοψε το άλλο κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και σόταρέ τα σε ελαιόλαδo
  • Πρόσθεσε την τομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και μια πρέζα ζάχαρη, και άφησε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να δέσει
  • Ξεφλούδισε και κόψε σε κυβάκια τις φρέσκιες τομάτες, το σαλάμι και τις πιπεριές Φλωρίνης, και σόταρε τα δύο τελευταία σε ένα ξεχωριστό σκεύος
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη και, μόλις το σαλάμι και οι πιπεριές καραμελώσουν, σβήσε με το ξύδι, πρόσθεσε φρέσκια τομάτα, σκέπασέ τα και χαμήλωσε τη φωτιά
  • Σούρωσε τα βρασμένα φασόλια γίγαντες κρατώντας ένα φλιτζάνι από το ζωμό τους και τοποθέτησέ τα σε μια γάστρα μαζί με τη σάλτσα τομάτας και λίγο από το ζωμό τους
  • Σκέπασε τη γάστρα και βάλ’ τη στο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Στο τέλος προσθέτεις το σαλάμι με τη φρέσκια τομάτα και φουρνίζεις τα φασόλια γίγαντες με σαλάμι αέρος για 5 λεπτά χωρίς καπάκι
  • Για το σερβίρισμα, πρόσθεσε μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και τσιπς σαλαμιού, που θα φτιάξεις κόβοντας το σαλάμι σε ψιλές φέτες και ψήνοντάς τες για 5 λεπτά στους 180°C ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με ένα σκεύος να τις πιέζει.

Tip


Read More

And More