Κόκκινες φακές με λαχανικά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λεμονάτη και ελαφριά σούπα με φακές και σέλερι

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. κόκκινες φακές
  • 4 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μεσαία φωτιά και τσιγάρισε το καρότο, το κρεμμύδι και στο σέλερι ψιλοκομμένα με το ¼ κ. γλυκού αλάτι και άφησε να μαλακώσουν τα λαχανικά για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τις φακές, το ζωμό και τη δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη θερμοκρασία, κάλυψε με το καπάκι και βράσε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές για περίπου 20 λεπτά.
  • Σβήσε το μάτι, ανακάτεψε στη σούπα το χυμό λεμονιού, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε με μία κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μπολ.

Read More

And More