Masoor Biryani! Όταν τα όσπρια γίνονται υπερπαραγωγή

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχει ως βάση το masοor, που είναι μια τεχνική μαγειρέματος της κόκκινης φακής. Συνδύασέ το με ρύζι και ετοίμασε ένα πυργάκι πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Ανατολίτικη κουζίνα για να διώξεις την κούραση της η μέρας και να τονώσεις το σίδηρο και τα ευρθρά αιμοσφαίρια στο αίμα σου. Γιατί η υγιεινή διατροφή δεν είναι πάντα άνοστη… αρκεί να ξέρεις πως να διαχειριστείς τα υλικά…

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι φακές masoor (κόκκινες φακές), μουλιασμένες σε νερό για 1 με 2 ώρες
  • 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 3/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 αποξηραμένα βερύκοκα χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. σταφίδες
  • Αλάτι
  • 2 1/2 φλιτζάνια ρύζι βραζμένο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις φακές και μούλιασε σε αρκετό νερό για 1 με 2 ώρες
  • Στράγγιξε και άφησε στην άκρη ανακατεύοντας ανά διαστήματα
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια χύτρα ταχύτητος και σόταρε τα κρεμμύδια. Πρόσθεσε το λιωμένο σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα
  • Συμπλήρωσε τις πατάτες, τα βερύκοκα, τις ντομάρες, τις σταφίδες και τις φακές και αλάτισε. Σκέπασε με 1 1/4 του φλιτζανιού νερό και σφράγισε τη χύτρα
  • Άφησε τον πρώτο ατμό να φύγει και άνοιξε την χύτρα. Αν έχει ακόμη υγρά άφησε να πιει τα υγρά του και να γίνει σαν πολτός
  • Μοίρασε το ρύζι σε 3 ίσες μερίδες και το massala σε 2
  • Στρώσε μια στρώση ρυζιού σε ένα λαδωμένο πυρέξ/φόρμα και σκέπασε με μία στρώση massala και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο
  • Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά σους 200°c
  • Αναποδογύρισε σε μια πιατέλα και λίγο πριν σερβίρεις και γάρνιρε με φρέσκο κόλιαντρο

Tip


Read More

And More