Ντιπ από φασόλια με τσιπς πίτας

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γευστικό ντιπ δεν σημαίνει παχυντικό, ανθυγιεινό και βαρύ. Μπορείς να το ετοιμάσεις μόνη σου από ολόλευκα φασόλια και να γίνει το αγαπημένο όλης της παρέας. Σέρβιρε με πιτούλες και… απόλαυσε! 

Συστατικά

  • 400 γρ. βρασμένα άσπρα φασόλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. xυμό λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν άλλες 4 κ.σ.
  • ¼ φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 6 πίτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
  • Βάλε στο μίξερ τα φασόλια, το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και το μαϊντανό και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Αλατοπιπέρωσε. Βάλε τον πουρέ σε μπολ.
  • Κόψε κάθε πίτα σε 8 κομμάτια. Τοποθέτησέ τα σε λαδόκολλα, σε ένα ταψί και περίχυσέ τα με τις 4 κουταλιές λάδι. Άπλωσέ το με ένα πινέλο να πάει παντού και πασπάλισε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήσε για 8 με 12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν τα κομμάτια της πίτας.
  • Σέρβιρε το ντιπ με τις πίτες ζεστές.

Tip


Read More

And More