Ρεβιθοκεφτέδες φαλάφελ

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά φαλάφελ με ρεβίθια και λιναρόσπορο

Συστατικά

  • 1 φλ. ρεβίθια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος
  • 1/4 φλ. μαϊντανός
  • 1/4 φλ. λιναρόσπορος
  • 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/4 κ, γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό, αφού τα έχεις “μουσκέψει” για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
  • Στο πλέντερ πρόσθεσε το σκόρδο και τα βρασμένα ρεβίθια, εκτός από 1/4 της κούπας όσπρια που θα κρατήσεις για αργότερα.
  • Μόλις ανακατευτούν, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα μπωλ και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα ρεβίθια, το λιναρόσπορο, το ψωμί, το κύμινο, το μπούκοβο και το αλάτι.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σχημάτισε με τα χέρια σου τους κεφτέδες και ψησ’ τους σε μεσαία προς δυνταή φωτιά για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Σέρβιρε με πράσινη σαλάτα και αραβικές πίτες.

Tip


Read More

And More