Ριζότο με μανιτάρια

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Απολαυστικό και εύκολο στην παρασκευή!

Συστατικά

  • 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 25g μανιτάρια, τύπου πορτσίνι
  • 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, καλύπτεις το ρύζι με κρύο νερό.
  • Βουτάς τα μανιτάρια πορτσίνι σε βραστό νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για 20 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα μανιτάρια και μαγειρεύεις για άλλα 2 λεπτά.
  • Παράλληλα, στραγγίζεις το ρύζι και το προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το κρασί.
  • Σιγοβράζεις σε μέτρια φωτιά, μέχρι σχεδόν όλο τα υγρό να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αφού στραγγίξεις τα μανιτάρια πορτσίνι, τα προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το ζωμό λαχανικών.
  • Ανακατεύεις πολύ καλά, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά και σιγοβράζεις ανακατεύοντας συχνά, μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί. Θα σου πάρει περίπου 20 λεπτά συνολικά.
  • Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
  • Αλατοπιπερώνεις και απολαμβάνεις!

Read More

And More