Σαλάτα ρεβυθιού με λιαστή ντομάτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας ακόμη τρόπος να εντάξεις ευχάριστα τα ρεβύθια – και γενικότερα τα όσπρια – στο τραπέζι σου. Μια σαλάτα που θα σε χορτάσει και θα αποτελέσει άνετα ακόμη και κυρίως πιάτο.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι (200γρ.) ρεβύθια
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες
  • ½ φλτιζάνι σταφίδες
  • 100 γρ. ρόκα
  • 200 γρ. γλυκιά κολοκύθα σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια πεκάν ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνιθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα ρεβύθια να μουλιάσουν από βραδύς
  • Στράγγιξε τα ρεβύθια και βάλε σε μια κατσαρόλα καλύπτοντας με άφθονο φρέσκο νερό
  • Άσε τα ρεβύθια να βράσουν μαζί με την κολοκύθα και χαμήλωσε τη φωτιά αφήνοντας να ψηθεί μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια
  • Στράγγιξε και πάλι και άφησε να κρυώσουν
  • Σόταρε ελαφρά τα κομμάτια της κολοκύθας
  • Ανάμειξε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί και περίχυσε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο

Tip


Read More

And More