Ζεστή σαλάτα με μήλο, κολοκύθα και φακές

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτή η ζεστή σαλάτα με φακές θα σε εκπλήξει με τα αρώματα από τα μπαχαρικά αλλά και τα φρέσκα μυρωδικά! Δοκίμασέ την!

Συστατικά

  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 φλιτζάνια μικρές φακές, καλά πλυμμένες
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 6 κ.σούπας βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 3/4 κ.γλυκού κανέλα
  • μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα γαρύφαλο
  • 1, 5 κιλό κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μήλο γκόλντεν κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • το μισό από ένα κεφαλάκι ραντίτσιο, με τα φύλλα κομμένα στο χάρι
  • φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε μεγάλη κατσαρόλα 2 κ.σούπας από το λάδι.
  • Ρίξε το κρεμμυδάκι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ελαφρώς ρόδινο χρώμα, περίπου 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε ανακατεύοντας άλλα 2 λεπτά.
  • Ρίξε τις φακές, το θυμάρι και 3 φλιτζάνια νερό και άφησε να πάρει βράση.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να απορροφηούν τα υγρά, περίπου μισή ώρα.
  • Αφαίρεσε τα κλωναράκια από το θυμάρι.
  • Βάλε τις φακές σε σαλατιέρα και άφησέ τες να κρυώσουν λίγο.
  • Πρόσθεσε το λεμόνι, το σχοινόπρασο και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπέρωσε.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο και αλατοπιπέρωσε.
  • Βάλε την κολοκύθα σε μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ την με 5 κουταλιές σούπας από το μίγμα του βούτυρου. Αλατοπιπέρωσέ την.
  • Άπλωσε την κολοκύθα σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήσ’ την για 10 λεπτά.
  • Στο μπολ που είχες την κολοκύθα ρίξε το μήλο μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Γύρισε τα κομμάτια της κολοκύθας που ψήνονται και βάλε και το μήλο στο ταψί. Ψήσε άλλα δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μήλα και η κολοκύθα.
  • Βάλε σε πιατέλα την κολοκύθα, το μήλο και το ραντίτσιο. Ρίξε από πάνω τις φακές και περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Γαρνίρισε με τον μαϊντανό και ίσως λίγο έξτρα σχοινόπρασο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164