Παγωμένη μους φράουλας με πεκάν

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
15
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολο γλυκό και με λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 130/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρούστα:
  • 6κ. σούπας μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1+1/2φλ. αλεύρι ολικής
  • 1/2φλ. ζάχαρη καστανή
  • 3/4φλ. πεκάν ψιλοκομμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 2 λευκά αυγά
  • 3κ. σούπας στέβια
  • 15γρ. κατεψυγμένες φράουλες
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρούστα:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα συστατικά για την κρούστα.
  • Άπλωσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, πάνω βάλε τα υλικά που ανακάτεψες στο μπολ και ψήσε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν κρυώσει, κράτησε ένα φλιτζάνι στην άκρη και το υπόλοιπο άπλωσέ το στον πάτο ενός ταψιού 23x13εκ.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μίξερ βάλε όλα τα υλικά της γέμισης και χτύπησέ τα για 10 λεπτά.
  • Βάλε τη γέμιση πάνω από την κρούστα κι έπειτα άπλωσε την υπόλοιπη κρούστα που βρίσκεται μέσα στο φλιτζάνι.
  • Βάλε στο ψυγείο το ταψί για 4 ώρες.
  • Κόψε σε 18 κομμάτια.

Read More

And More