Παγωτό: τι πρέπει να προσέξεις όταν το αγοράζεις!

Καλοκαιράκι σημαίνει φυσικά και παγωτό αλλά σημαίνει και προσοχή όταν το αγοράζεις απ’ έξω! Ευτυχώς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή σου έχει τις κατάλληλες συμβουλές!
-Δεν αγοράζουμε παγωτά που εμφανίζουν ελαττώματα στη συσκευασία τους (παραμορφωμένες ή σχισμένες συσκευασίες κ.λπ.), διότι αυτό υποδηλώνει είτε προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη, οπότε το παγωτό έχει, εν μέρει, αποψυχθεί και επανακαταψυχθεί, είτε λανθασμένους χειρισμούς στη μεταφορά, μεταχείριση και διάθεση των παγωτών, στα σημεία πώλησης.
-Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη του σπιτιού μας το παγωτό, όσο το δυνατό γρηγορότερα μετά την αγορά του. Αν αγοράζουμε παγωτό από σουπερμάρκετ, πρέπει να είναι το τελευταίο είδος που θα βάλουμε στο καροτσάκι μας.
-Πριν αγοράσουμε χύμα παγωτό, ελέγχουμε την καθαριότητα του χώρου, του προσωπικού και των εργαλείων. Ελέγχουμε τις συνθήκες διατήρησής του στις βιτρίνες. Οι βιτρίνες θα πρέπει να λειτουργούν σε θερμοκρασίες μικρότερες από -14 °C και να μην είναι εκτεθειμένες στον ήλιο. Όταν η λειτουργία της βιτρίνας δεν είναι σωστή, σχηματίζεται πάγος στα τοιχώματα και μεταβάλλεται η σκληρότητα και η μορφή του παγωτού.
-Πριν την κατανάλωση του παγωτού, προσέχουμε μήπως έχουν σχηματιστεί κρύσταλλοι στο εσωτερικό της μάζας του. Οι αποχρωματισμένες περιοχές και οι μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου στην κύρια μάζα του παγωτού αποτελούν ένδειξη απόψυξης και επανακατάψυξης, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.

Read More

And More