Pancakes με λεμόνι και ρικότα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τώρα θα μου πεις, τι το ιδιαίτερο έχουν αυτές οι αμερικάνικες τηγανήτες! Ε, λοιπόν, όταν τις προτείνει ένας διακεκριμένος σεφ παίρνουν άλλη αξία! Μια επιλογή gourmet πρωινού από τον Bobby Flay και την καρδιά της Νέας Υόρκης! 
Δες γιατί είναι ένας από τους 10 πιο περιζήτητους σεφ στον κόσμο εδώ

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • Το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Μια ιδέα βούτυρο για το ψήσιμο
  • 1 βάζο κρέμα λεμόνι (είναι έτοιμη κρέμα που μοιάζει πολύ με τη κρέμα σε μια τάρτα λεμόνι)
  • Φρέσκα σμέουρα
  • Ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε το αλεύρι το baking powder, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ
  • Σε άλλο μπολ χτύπησε το τυρί με τα αυγά, το γάλα και το λεμόνι. Γύρισε το μείγμα του αλευριού στα υγρά σου συστατικά και ανακάτεψε να γίνουν ένα σώμα
  • Βουτύρωσε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά. Γύρισε περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το χυλό και ψήσε καλά και από τις δύο πλευρές να πάρει το pancake ωραίο χρώμα. Κάνε το ίδιο με όλο το υλικό
  • Βάλε την κρέμα λεμονιού σε ένα τηγανάκι και ζέστανε σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά (διακεκομμένα ανακατεύοντας ανά ένα λεπτό στα μικρκοκύματα)
  • Ράντισε με μερικές κουταλιές τα pancakes σου και σέρβιρε με τα φρέσκα φρούτα και ελάχιστη ζάχαρη

Tip

Μην φοβηθείς αν η ζύμη διογκωθεί υπερβολικά! Το pancake φουσκώνει αρκετά σε αντίθεση με τις κρέπες!!

Read More

And More