Παπαρδέλες με ποσέ αυγά και σπανάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

 

Γευστική και ιδιαίτερη συνταγή που δεν θυμίζει… light.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 15γρ. παπαρδέλες
  • 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κλαδί φρέσκο θυμάρι
  • 4φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 μεγάλα αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κράτησε 1φλ. από το βραστό νερό όταν στραγγίξεις τα μακαρόνια.
  • Ζέστανε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κάνει τις μικρές φυσαλίδες μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε λίγο ξύδι.
  • Με μια κουτάλα “στροβίλισε” γρήγορα το νερό.
  • Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξε τα ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Άφησέ τα να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Είναι έτοιμα.
  • Άφησε στην άκρη τα αυγά και τα μακαρόνια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, πρόσθεσε το λάδι, το κόκκινο κρεμμύδι και 1/8 κουταλάκι αλάτι και μαγείρεψε ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 3 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα το σκόρδο και το θυμάρι και μαγείρεψε για περίπου 1 λεπτό.
  • Ρίξε μέσα το σπανάκι, το υπόλοιπο αλάτι και 3/4 από το νερό που κράτησες και άφησέ τα να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά και ανακάτεψέ τα.
  • Σέρβιρε σε δύο πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το αυγά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164