Παπαρδέλες με σπιτική σάλτσα ντομάτας και Κρόκο Κοζάνης

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Παπαρδέλες με σπιτική σάλτσα ντομάτας και Κρόκο Κοζάνης. Yummy!

Συστατικά

  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 20 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Μερικές κλωστές από Κρόκο Κοζάνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις το λάδι και σοτάρεις το σκόρδο, την πάπρικα και το κρεμμύδι.
  • Μόλις το σκόρδο αρχίσει να κοκκινίζει, το αφαιρείς και προσθέτεις στο τηγάνι τις τομάτες.
  • Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν τα συστατικά και σβήνεις με το κρασί.
  • Σκεπάζεις το τηγάνι με το καπάκι του και τα αφήνεις να βράσουν για 5 περίπου λεπτά.
  • Παράλληλα, στην κατσαρόλα βράζεις τις παπαρδέλες σε νερό με Κρόκο Κοζάνης.
  • Τις βγάζεις από τη φωτιά και σερβίρεις τις παπαρδέλες σε μια πιατέλα.
  • Περιχύνεις με τη σάλτσα και σερβίρεις με άφθονο τυρί.

Read More

And More