Πάπρικα…τα μυστικά της γλυκιάς κόκκινης σκόνης

Δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στα φαγητά σου. Άλλοτε διακριτικά και άλλοτε έντονα και “πληθωρικά”.
Αν όμως συνηθίζεις να αφήνεις τα μπαχαρικά σου, μαζί και την πάπρικα για μήνες ολόκληρους στο ντουλάπι σου μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις. Φρόντισε να την φυλάξεις σε γυάλινο βαζάκι κατά προτίμηση, με καπάκι που κλείνει καλά και σε ξηρό και δροσερό μέρος. Αν μάλιστα ο καιρός είναι πιο ζεστός, ίσως πρέπει να βάλεις την πάπρικα στο ράφι του ψυγείου σου. Είναι τα ελάχιστα που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσει το έντονο χρώμα της, αλλά και το γλυκό ιδιαίτερο άρωμά της.

Φρόντισε σε γενικές γραμμές να προμηθεύεσαι μικρές ποσότητες, που μπορείς να τις ανανεώνεις πιο συχνά. Η διαφορά θα φανεί στο φαγητό σου…

Read More

And More