Παραδοσιακές δίπλες με μέλι και καρύδια

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
30
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές, τραγανές και άψογα μελωμένες δίπλες για τις γιορτές

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 5 αυγά
  • 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 1/2 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • 500 ml νερό
  • 500 gr ζάχαρη
  • 500 gr μέλι
  • 1 κ. σούπας λάδι

Για το σερβίρισμα:

  • 120 gr καρύδια
  • 1/2 κ. σούπας κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στον κάδο του μίξερ χτύπησε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίξε σιγά-σιγά το λικέρ, το λεμόνι, το αλάτι και την ζάχαρη στο μείγμα των αυγών μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Πρόσθεσε σχεδόν όλο το αλεύρι, κρατώντας μία-δύο κουταλιές για να χρησιμοποιήσεις στο πλάσιμο.
  • Ζύμωσε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη, κάλυψέ την με μεμβράνη και άφησέ την για μία ώρα να φουσκώσει.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και πλάσε τις δίπλες.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε την ζύμη με τον πλάστη, ώστε να φτάσει το πάχος του φύλλου στα περίπου τρία χιλιοστά.
  • Κόψε το φύλλο με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες και έπειτα τύλιξε κάθε λωρίδα σε ένα μασούρι.
  • Άρχισε να ρίχνεις προσεκτικά τις δίπλες στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι.
  • Γύρισέ τες αμέσως πλευρά και κράτησέ τες με μια σπάτουλα κάτω από την επιφάνεια του λαδιού.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, αφαίρεσέ τες και άφησέ τες σε μια σχάρα να στραγγίξουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό με την ζάχαρη να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφαίρεσε από την φωτιά, πρόσθεσε το μέλι και το λάδι και ανακάτεψε για να διαλυθούν τα υλικά.
  • Πέρασε τις δίπλες από την κατσαρόλα με το σιρόπι και άφησέ τες πάλι στη σχάρα να στραγγίζουν.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας τις δίπλες με την κανέλα, το τριμμένο καρύδι και έξτρα μέλι.

Read More

And More