Παραδοσιακές Φακές Orac

Παραδοσιακές Φακές Orac | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
1 Ώρα και 10 Λεπτά

Ενισχύουν απόλυτα το ανοσοποιητικό σύστημα για αυτό άλλωστε η συνταγή έχει πολύ υψηλή απόδοση σε μονάδες ORAC, που τις έχουμε τόσο πολύ ανάγκη ειδικά το χειμώνα! Η υψηλότατη διατροφική αξία της συνταγής ολοκληρώνεται με το αυξημένο περιεχόμενο σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που παρέχουν απόλυτη προστασία στο γαστρεντερικό σύστημα!

Μονάδες Orac 6.625

Συστατικά
  • 400 γρ. φακές μέτριες ή ψιλές
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 120 γρ. κρουτόν ολικής άλεσης
Τρόπος μαγειρέματος
  • Ρίχνουμε τις φακές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει καλά και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά
  • Σουρώνουμε τις φακές, πετάμε το νερό που τις βράσαμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό από τη βρύση και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό που να τις σκεπάζει
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, τη ντομάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη, τα φύλλα της δάφνης, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και το σκόρδο
  • Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη λιώσουν.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και πετάμε τα φύλλα της δάφνης.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά πιάτα για σούπα ή μπολ και συνοδεύουμε με τα κρουτόν, τα οποία είτε σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο είτε προσφέρουμε ξεχωριστά σε μπολ.
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

To καρότο στις φακές βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Μπορεί να προσθέσει τριμμένο ή σε ροδελίτσες

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ